Referenties

Timothy over RCT

“Peter Vergouwen en Bas Maresch zijn een gouden duo in het aanpakken van topsportblessures. Het succes van de heren is een combinatie van een adequaat handelen, deskundigheid en accuratesse. Peter en Bas snappen dat het lichaam van een topsporter het productiemiddel is waarmee de sportprestatie moet worden geleverd. Zij zorgen dan ook voor een snelle en volledige diagnose en komen vervolgens tot een effectief behandelplan. Als topsporter word ik volledig in dit proces betrokken waardoor ik op basis van logica en feiten verder kan (laten) (be)handelen. Dit ontneemt stress, geeft richting en creëert focus. Met uiteindelijk resultaat, toch die gouden medaille.”

Timothy Sylvester Petersen is ruim twintig jaar actief als wedstrijdkarateka. Hij maakt in 2003 op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor Oranje. In 2005 wordt Petersen voor het eerst Europees Kampioen bij de senioren. Hij was toen pas 19 jaar en ging daarmee de boeken in als jongste Europees Karate Kampioen ooit voor Nederland.

In 2009 wordt Petersen opnieuw Europees Kampioen en in 2010 weet hij zijn Europese titel te prolongeren. Samen met de nodige wereldbeker overwinningen pakt Petersen in deze periode de nummer 1 positie op de Wereldranglijst in de klasse -84 kg. In 2010 tekent Petersen een contract bij de Franse topclub A.S.S. Sarcelles en in dat zelfde jaar wint Petersen zilver bij de World Combat Games in Beijing, zijn eerste medaille op een mondiaal eindtoernooi. Petersen bereikt tussen 2004 tot heden 17 wereldbeker* finales en schrijft drie keer het meest prestigieuze wereldbeker toernooi ‘Open de Paris’ op zijn naam.

Petersen leert tijdens zijn carrière beide kanten van de medaille kennen. Naast de vele hoogtepunten heeft hij ook enkele tegenslagen te verwerken. In 2006 mist Petersen het WK en in 2011 het EK, beide door een enkelblessure. In de revalidatieperiodes die volgen toont Petersen zijn doorzettingsvermogen. Tot twee maal toe viert hij zijn rentree met het winnen van een wereldbekertoernooi.

Petersen is door zijn aanvallende vechtstijl en onnavolgbare beentechnieken in combinatie met zijn spelintelligentie en winnaarsmentaliteit een van de meest spraakmakende karateka’s van zijn generatie. Met zijn huidige palmares behoort Petersen inmiddels al tot de meest succesvolle karateka’s uit de Nederlandse historie.

Deel deze pagina: