Over RCT
RADIOLOGISCH CENTRUM VOOR TOPSPORT

Bijzondere activiteiten RCT

Zowel sporters als aanvragers en NOC*NSF zijn en blijven uitermate positief over het werk van RCT.

Mede dankzij al deze positieve reacties startte het RCT in nauwe samenwerking met de toenmalige chef-arts van NOC*NSF en het Nederlands Olympisch Team Tjeerd de Vries tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Beijing (2008) een zogeheten ‘Online Second Opinion Centrum’ om de diagnostiek van atleten te begeleiden vanuit Nederland. Dit succesvolle experiment werd opnieuw uitgevoerd tijdens de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver en ook tijdens de laatste Olympische en Paralympische Spelen in 2012 te London. Toen werden de Second Opinions verzorgd vanuit het High Performance Centre van NOC*NSF  naast het Olympisch dorp in London.

De samenwerking met het NOC*NSF voor de A-, B- en HP-sporters wordt voortgezet en geïntensiveerd op weg naar de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro in Brazilië.

De werkzaamheden zijn uitgebreid zoals diagnostiek faciliteiten tijdens sportevenementen, nieuwe samenwerkingsverbanden zijn aangegaan  of de bestaande worden voortgezet, zoals bijvoorbeeld met Global Sports Communication.

Naast up-to-date high-end echografie en CT- apparatuur staat een high-field 3T MRI scan ter beschikking met meervoudige speciale hoogkanaals-MSK spoelen, waardoor de meest optimale diagnostiek met de best beschikbare beeldvormende apparatuur verricht kan worden. De unieke beschikbaarheid van een 3T MRI zorgt voor fenomenale MR beeldvorming met dunnere coupes en een hogere resolutie.

Het RCT streeft er continu naar haar werkzaamheden verder gestalte te geven en de samenwerking met sportartsen, NOC*NSF, Vereniging voor Sport Geneeskunde en andere sportorganisaties uit te breiden.

.

Deel deze pagina: