Over RCT
RADIOLOGISCH CENTRUM VOOR TOPSPORT

Wie zijn wij

De radiologen van het RCT – Bas Maresch, Frans Timmer, Jacco Spermon en Gert-Jan Spaargaren – hebben in de loop der jaren enorme expertise opgebouwd op het gebied van topsportradiologie en musculoskeletale echografie. Het is deze kennis, jarenlange ervaring en intensieve samenwerking met andere topsportartsen waardoor het RCT een unieke positie inneemt in Nederland. Regelmatig ontvangt het RCT ook verzoeken vanuit het binnen- en buitenland voor een second opinion naar aanleiding van een blessure van een topsporter.

Daarnaast heeft het RCT een bijzondere en intensieve samenwerking met Elite Sports Medicine onder leiding van topsportarts Peter Vergouwen die ook praktijk houdt in het ziekenhuis Gelderse Vallei. De lijnen tussen de sportradiologen van het RCT en de sportartsen van Elite Sports Medicine zijn kort en kennis wordt vlot gebundeld. Deze efficiënte en doelgerichte werkwijze zorgt ervoor dat de topsporter in één dag volledige duidelijkheid kan krijgen over zijn of haar blessure zodat direct een behandelplan kan worden opgezet en de topsporter zo snel mogelijk weer grootse prestaties kan leveren.

Het RCT heeft ook uitgebreide samenwerkingen met topsportartsen verbonden aan organisaties zoals NOC*NSF, Sport Medisch Centrum Papendal, Global Sports Communication en Ajax.

Deel deze pagina: