PARTNERS

PARTNERS VAN HET RADIOLOGISCH CENTRUM VOOR TOPSPORT

Cees-Rein van den Hoogenband

Chefarts van NOC*NSF. Dr. Cees-Rein van den Hoogenband en zijn staf maken veelvuldig gebruik van de topsportexpertise van het RCT

“Bas Maresch en zijn staf vormen onderdeel van ons expert netwerk. RCT levert hoogwaardige kwaliteit op diagnostisch gebied. Voor de topsport geneeskunde is dat een must om onze topatleten op een hoogwaardig niveau te kunnen begeleiden”.

Cees-Rein van den Hoogenband was chirurg en medisch manager van de heelkundige specialismen in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop van 1986 tot 2014 met als aandachtsgebieden acute traumatologie met diagnostiek en behandeling van sportletsels. Sinds 2008 is hij medisch directeur van Topsupport, het medisch sportgezondheidscentrum van het St. Annaziekenhuis. Hiernaast is van den Hoogenband bijna 25 seizoenen clubarts en hoofd van de medische staf van PSV geweest. Als arts van de zwem- en waterpoloploegen heeft hij vier keer deelgenomen als medisch staflid tijdens de Olympische Spelen. De functie van Chef arts van NOC*NSF  bekleedt hij sinds 2010  met o.a participatie in het begeleidingsteam tijdens de Olympische Spelen in London 2012 en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Deel deze pagina: