PARTNERS

PARTNERS VAN HET RADIOLOGISCH CENTRUM VOOR TOPSPORT

Conny van Bentum

“Helaas moet ik als arts van de Nederlandsche hockeydames nog wel eens aanvullende diagnostiek aanvragen. Het liefs doe ik dat bij het Radiologisch centrum voor Topsport in Ede. De hoge kwaliteit, de snelle beschikbaarheid en het meedenken van de radiologen over praktische consequenties in de topsport waardeer ik enorm!”

Conny van Bentum is een voormalig wedstrijdzwemster. In de jaren tachtig won zij een stortvloed aan nationale en internationale medailles op de vrije slag. Van Bentum won 21 nationale titels, 2 zilveren en 9 bronzen EK-medailles, 5 bronzen WK-medailles en 3 medailles op drie Olympische Spelen. In 1983 werd de zwemster verkozen tot Nederlands Sportvrouw van het Jaar. De vraag die blijft is hoe haar erelijst eruit zou hebben gezien als ze geen ‘last’ had gehad van de hegemonie van de DDR-zwemsters van wie velen jaren later toegaven destijds doping te hebben gebruikt.

Niet lang na haar afscheid van het zwemmen keerde Van Bentum midden jaren negentig terug in de topsport als teamarts van het Nederlandse dameshockey elftal. Tevens is zij huisarts in Amersfoort.

Deel deze pagina: