PARTNERS

PARTNERS VAN HET RADIOLOGISCH CENTRUM VOOR TOPSPORT

Peter Vergouwen,                                 Ingrid Paul, Petra Groenenboom

(Elite Sports Medicine)

” Toen ik 1 juni 2004 startte met de afdeling Topsportgeneeskunde in Ziekenhuis Gelderse Vallei, wist ik niet dat me een unieke, uitdagende, prikkelende samenwerking te wachten stond met het Radiologisch Centrum Topsport en het voltallige RCT-team van Bas Maresch en Frans Timmer, die me zou heugen tot de dag van vandaag. Samen met het team van deze heren, lag er een route te wachten die zou leiden naar ultieme verdieping van kennis. Er groeide passie  en wederzijdse  gedrevenheid om verborgen oplossingen te vinden voor blessures bij vele nationale en internationale topsporters in vele takken van topsport, zoals  atletiek, schaatsen, hockey, zwemmen, golf, wielrennen en voetbal.

Het RCT en Topsportgeneeskunde hebben elkaar gevonden in het leveren van topkwaliteit in zorg, snelheid, efficiëntie en resultaatgericht handelen. Topsportgeneeskunde en topsportradiologie bewegen zich samen met de topsporter in een gebied van “grenzen aan het normale”, het begin van een subtiele afwijking, een beperkende factor, met grote gevolgen voor prestaties en trainingen.

Topsport is door de jaren heen steeds meer gaan vragen om snelle en doelmatige topzorg. Die leveren wij gezamenlijk! Samen met de radiologen van RCT hebben wij een uniek 1-dag beleid gecreëerd. Hiermee krijgt de topsporter in één dag volledige duidelijkheid over de blessure, ziekte of het niet fit zijn. Het stappenplan is kort en doelgericht: eerst de diagnostiek van de sportarts, eventueel aangevuld met beeldvormende diagnostiek en vervolgens wordt met de topsporter besproken wat de diagnose is en hoe er gewerkt kan worden aan herstel.

Topsportgeneeskunde en RCT zijn een krachtige match: we dagen elkaar uit en we hebben allebei een onverzettelijke wil om de kern van de diagnose te vinden. Ook wij hebben die “wil om te winnen”, net als de topsporter en patiënt. Felle discussies, uitdagingen, argumenten, kritiek, grijpen naar boeken en nachtelijke telefoongesprekken met elkaar worden daarbij niet geschuwd. Immers, we zullen en moeten de “pointe” vinden. We versterken elkaar dag na dag. Niets is mooier dan de topsporter (patiënt) vertellen en laten zien dat we dé oplossing van zijn probleem hebben gevonden.

Als afdeling Topsportgeneeskunde kijken we elke dag uit naar de “confrontatie” met het RCT team van Bas Maresch en Frans Timmer, inmiddels uitgebreid met Jacco Spermon en Gert Jan Spaargaren, in de zoektocht naar verwachte, soms onverwachte en soms zelfs nooit eerder geconstateerde topsportdiagnoses.  Onze multidisciplinaire samenwerking staat model voor het leveren van zorg met korte lijnen, bundeling van knowhow, snelheid en oplossingsgerichtheid “.

Afdeling Topsportgeneeskunde,

Peter Vergouwen, Ingrid Paul, Petra Groenenboom

Deel deze pagina: